Referenssi lisätty 11.06.2013

Kauppala – Rääkkylä

uunit

Kauppalan 1870-luvulla rakennetun päärakennuksen korjausprojekti alkoi kaakeliuunien muurauksella. Talossa oli säilynyt 6 kpl vanhoja kaakeliuuneja. Uunit purettiin ja muurattiin uudelleen. Yläkerrasta oli purettu vanha takka ja samalle paikalle muurattiin uusi takkasydän. Yläkerrassa olevat komeat piiput kunnostettiin. Piiput rapattiin ja maalattiin.

Päärakennus on hirsirunkoinen, mutta katot on rapattu. Kattojen kunnostuksen yhteydessä löydettiin kahdesta katosta kattomaalaukset. Maalauksien löytyminen oli melkoinen onnenpotku. Itä-Suomessa kattomaalaukset ovat todella harvinaisia. Maalaukset dokumentoitiin ja maalattiin uudelleen, koska niitä ei olisi ollut realistista puhdistaa esiin. Tapetointia talossa oli aika paljon.

Vanhojen peiliovien kunnostus oli aikaa vievä, mutta palkitseva työ. Hyvin tehdyt pohjatyöt ovat ehdoton edellytys kiiltävällä maalatessa. Samalla ovien helat kiillotettiin.

366

© 2019 Mestarinpuolikas.fi Vanha valtatie 59, 80230 Joensuu. Puh. 050 5283527. Email. teemu.kuivalainen@mestarinpuolikas.fi