Väritutkimus ja dokumentointi

Väritutkimus

Väritutkimus on aiheellinen toimenpide kulttuurihistoriallisissa kohteissa. Rakennuksessa voi ottaa esille värikerroksia, kartoittaa vaurioita tai tehdä rakennushistoriallisia selvityksiä. Väritutkimuksessa voidaan tehdä pigmenttianalyysejä, poikkileikkaustutkimuksia tai vaikka laastianalyysejä. Työ dokumentoidaan tutkijoiden, suunnittelijoiden ja jälkipolvien käyttöön. Tutkimuksen laajuus sovitellaan tapauskohtaisesti kunkin rakennuksen ja käyttäjän tarpeiden mukaan.

varitutkimus
varitutkimus2
varitutkimus3

Vauriokartoitus

Vauriokartoituksessa selvitetään vaurion laajuus sekä sen aiheuttaja. Tutkimukseen voidaan yhdistää suunnitelma vaurioiden poistamiseksi tai vähentämiseksi. Vauriokartoituksen voi tehdä myös koko rakennukselle, jolloin käydään läpi rakennuksen kunto.

IMG_1770

puhdistus5

Dokumentointi

Dokumentointi tarkoittaa tutkimusaineiston kokoamista ja tallentamista valokuvien ja piirrosten avulla. Dokumentointia varten on hyvä kerätä mahdollisimman paljon materiaalia, kuten asiakirjoja, vanhoja piirustuksia tai valokuvia kohteesta.

suunnittelu2
© 2021 Mestarinpuolikas.fi Vanha valtatie 59, 80230 Joensuu. Puh. 050 5283527. Email. teemu.kuivalainen@mestarinpuolikas.fi